HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu
olarak faaliyet gösteren

Uluslararası Uygunluk Değerlendirme Servisi A.Ş. (TSE Global)

Adres : Dudullu OSB Mah. 3. Cad. No:13 Ümraniye-İstanbul, TÜRKİYE

OIC/SMIIC 2:2019 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2020-002

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte Gösterilmiştir.

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

21.04.2020

Yenileme Tarihi

04.08.2023

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

21.04.2025

Bu sertifika; OIC/SMIIC2:2019 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Merkez: Uluslararası Uygunluk Değerlendirme Servisi A.Ş. (TSE GLOBAL) Dudullu OSB Mah. 3. Cad. No:13 Ümraniye-İstanbul, TÜRKİYE

Temsilcilik (Azerbaycan): Intersert AŞ Azerbaycan Numayendeliyi 17 Nəsiqullu Rəfiyev küçəsi Bakı, AZERBAYCAN

Temsilcilik (Hollanda): Total Quality Halal Correct Certification – HCC Perzikweg 9B, 2321 DG Leiden, HOLLANDA

Grup Kategori Alt Kategori Dahil olan faaliyetler
Gıda ve Yem İşleme C Gıda Üretimi CI Helal kesim & dayanıksız hayvansal ürünlerin işlenmesi • Helal kesim (Kesime ve paketlemeyi de içermek üzere büyükbaş ve büyükbaş hayvanlardan elde edilen çiğ et [mezbaha])
• Süt ve Süt Ürünleri (taze ve uzun ömürlü ürünler)
CIV Dayanıklı ürünlerin işlenmesi • Nişasta, Şeker ve Şekerleme Mamulleri, Bal Mamulleri
• Kakao ve Kakao Ürünleri (çikolata)
• Tahıl ve Tahıl Ürünleri:
   ○ Hafif Fırıncılık Ürünleri
   ○ Unlu Mamuller
   ○ Makarna, Erişte vb.
   ○ Un
• Kahve ve Kahve Ürünleri
• Çay, Bitki Çayları ve bunların harmanları
• Bitkisel kökenli sıvı ve katı yağlar
• Meşrubat: Alkolsüz içecekler (sirke dahil)
• İçme Suyu
• Bisküvi Çeşitleri, Kurabiyeler ve Atıştırmalıklar (ileri işleme tabi tutulmuş kuruyemişler dahil)
• Çorba ve Kuru Hazır Yiyecekler
• Bebek ve Çocuk Gıdaları
• Baharatlar, Çeşni Malzemeleri, Soslar
• Konserve Gıdalar
• İşlenmiş Yağlı Tohumlar
• Gıdada Kullanılan Tuz
Biyokimyasal K (Biyo) Kimyasalların Üretimi • Gıda katkı maddelerinin üretimi
• İşlem yardımcılarının üretimi
• Vitamin üretimi
• Mineral üretimi
• Biyokültür üretimi
• Aroma vericilerin üretimi
• Enzimlerin üretimi
dahil olmak üzere biyokimyasallar


ENGLISH VERSION

HALAL ACCREDITATION
CERTIFICATE

Halal Conformity Assessment Body

International Conformity Assessment Service Inc. (TSE Global)

Address: Dudullu OSB Mah. 3. Cad. No:13 Ümraniye-İstanbul, TURKEY

Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the attached scope.

Halal Accreditation Number

2020-002

Halal Accreditation Scope

Shown in annex

Initial Halal Accreditation Date

21.04.2020

Revision Date

04.08.2023

Expiry Date

21.04.2025

This certificate is valid with the accreditation scope until the expiry date, as long as the halal conformity
assessment body fully complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.


HALAL ACCREDITATION SCOPE

Headquarters: Uluslararası Uygunluk Değerlendirme Servisi A.Ş. (TSE GLOBAL) Dudullu OSB Mah. 3. Cad. No:13 Ümraniye-İstanbul, TÜRKİYE

Representative Office (Azerbaijan): Intersert AŞ Azerbaycan Numayendeliyi 17 Nəsiqullu Rəfiyev küçəsi Bakı, AZERBAYCAN

Representative Office (Netherlands): Total Quality Halal Correct Certification – HCC Perzikweg 9B, 2321 DG Leiden, HOLLANDA

Cluster Category Sub-category Included Activities
Food and feed Processing C Food Manufacturing CI Halal slaughtering & processing of perishable animal products • Halal slaughtering (Raw meat from poultry, bovine and ovine slaughtering, including cutting and packaging [abbatoirs])

• Dairy products (raw and long-life products)
CIV Processing of ambient stable products • Starch, Sugar and Confectionery Products, Honey Products
• Cocoa and Cocoa Products
• Cereal and Cereal Products:
   ○ Fine Bakery Products
   ○ Bakery Products
   ○ Pasta, Noodle etc.
   ○ Flour
• Coffee and Coffee Products
• Tea, Herbal Teas and Their Blends
• Plant-Based Fats and Oils
• Non-Alcoholic Beverages (including vinegar)
• Drinking Water
• Biscuit, Cookies and Snacks (including further processed nuts-based snacks)
• Soup and Dried Ready-to-Eat Dried-Foods
• Baby and Children Food Products
• Spices, Seasonings, Sauces
• Canned Foods
• Processed Oil Seeds
• Food Grade Salt
Biochemical K (Bio) Production of Chemicals Biochemicals including:
• Production of food additives
• Production of processing aids
• Vitamin production
• Mineral production
• Bio-culture production
• Production of flavorings
• Production of enzymes